Werkgeversverklaring – hoe werkt het?

De werkgeversverklaring heb je nodig als je in loondienst bent en een hypotheek aanvraagt. Maar wat is het precies? En wat is dan een intentieverklaring of een perspectiefverklaring? Dat ga ik je uitleggen in dit artikel. Ook kom je te weten hoe je kunt voorkomen dat je hypotheekaanvraag vertraging oploopt door een werkgeversverklaring die niet juist of onvolledig is ingevuld.

Wat is het?

Op de werkgeversverklaring vult je werkgever in hoeveel je verdient en welk type arbeidscontract je hebt. De hypotheekverstrekker krijgt ook een recente salarisstrook van jou, maar daar staat bijvoorbeeld geen 13e maand of structureel overwerk op. Op de werkgeversverklaring vult je werkgever deze salarisonderdelen allemaal wel in, zodat er een compleet overzicht van je inkomen ontstaat. Je vraagt de verklaring meestal aan bij de afdeling Personeelszaken.

Intentieverklaring

Onderdeel van de werkgeversverklaring is de ‘verklaring voortzetting dienstverband’, ook wel ‘intentieverklaring’ genoemd. De intentieverklaring hoeft alleen ingevuld te worden als je een tijdelijk dienstverband hebt. Als je werkgever dit aanvinkt, geeft hij aan dat hij van plan is je een vast contract te geven na afloop van je tijdelijke contract. Helaas is dit geen garantie dat je ook echt een vast contract krijgt. Het is alleen een intentie. Maar voor de hypotheekverstrekker is het wel meer zekerheid dat je voldoende inkomen blijft houden.

Vaak doen werkgevers niet zo moeilijk over het geven van de intentieverklaring. Ze zetten dan het vinkje, ook als ze niet zeker weten of ze je wel een vast contract gaan geven. Blijkbaar gunnen ze jou je nieuwe woning wel. Maar als je werkgever geen intentieverklaring geeft, wordt het krijgen van je hypotheek wel lastiger.

Geen intentieverklaring

Heb je een tijdelijk contract en krijg je geen intentieverklaring? Dan krijg je ook geen hypotheek. Tenzij de hypotheekverstrekker je aanmerkt als flexwerker. Dan wordt er gekeken naar je gemiddelde inkomen van de laatste drie kalenderjaren. Is je inkomen in het laatste kalenderjaar lager dan de jaren ervoor? Dan geldt je laatste (lage) inkomen als toetsinkomen voor je hypotheek. De kans is in ieder geval groot dat je een lagere hypotheek krijgt als flexwerker, dan met een intentieverklaring.

Perspectiefverklaring

Sinds begin 2017 is het voor uitzendkrachten mogelijk om een perspectiefverklaring te krijgen. Een perspectiefverklaring is een vervanging voor de werkgeversverklaring, speciaal voor uitzendkrachten die langer dan één jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken. Het uitzendbureau doet dan een objectief onderzoek naar de arbeidsmarktpositie en verdiencapaciteit van de uitzendkracht. Er wordt bijv. gekeken naar competenties, werkervaring en opleidingsniveau. Dit geeft de hypotheekverstrekker een stuk zekerheid om een hypotheek te verstrekken op het huidige inkomensniveau.

Met de perspectiefverklaring krijg je dus meestal een hogere hypotheek dan als “gewone” flexwerker waarbij er naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar gekeken wordt.

Goed invullen

Het invullen van de verklaringen komt heel precies. Het moet op het juiste formulier, door de juiste persoon, met de juiste kleur pen gebeuren. De bedragen die worden ingevuld, moeten overeenkomen met de bedragen op je loonstrook. Dit is voor de hypotheekverstrekker heel belangrijk om gesjoemel met cijfers te voorkomen. Goed invullen klinkt simpel, maar in de praktijk komt zo’n 80% van de verklaringen retour omdat het niet juist/volledig is ingevuld. Hierdoor loopt de aanvraag van je hypotheek vertraging op, terwijl je natuurlijk graag zo snel mogelijk wilt weten of je je droomhuis echt kunt betalen.

Hier vind je een checklist waarmee je gemakkelijk de werkgeversverklaring kunt controleren. Dit voorkomt een hoop gedoe en tijdverlies in het aanvraagproces van je hypotheek.

.

De drie besproken verklaringen zijn een belangrijk onderdeel bij het aanvragen van je hypotheek. Zorg ervoor dat je de verklaring op tijd aanvraagt bij je werkgever. Maar ook weer niet te vroeg, want ze mogen niet ouder zijn dan drie maanden (werkgeversverklaring) en zes maanden (perspectiefverklaring).

.

Meer weten over je hypotheekaanvraag? Lees dan ook:
Zo versnel je je hypotheekaanvraag
Pas op voor deze 10 hypotheekverlagers

.